Kuvat

Lähetä käsikirjoituksen mukana kansikuvaksi haluamasi, mieluiten pystymallinen värikuva. Lähetä vain yksi kuva! Kannessa voi olla myös pelkästään tekstiä (eli kirjan ja kirjailijan nimi), jos niin haluat.

Runokirjan sisäsivuille voit laittaa värillisiä tai mustavalkoisia valokuvia/piirroksia noin 10 kpl. Me muutamme tarvittaessa värikuvat mustavalkoisiksi. Muistathan ilmoittaa aineiston lähettäessäsi, valitsetko kirjan julkaisemisen värillisenä! HUOM! Myös mustavalkoisessa kirjassa on värillinen kansi.

Jokaisen kirjaan tulevan kuvan on oltava vähintään postikortin kokoinen ja resoluution 300 dpi. Jos haluat kuvan ulottuvan kirjan etukannessa tai sisäsivulla reunasta reunaan, on sen leveyden oltava ainakin 13,5 cm ja korkeuden 19,5 cm. Kännykällä kuvatessasi säädä asetukset niin, että kamera käyttää korkeinta mahdollista resoluutiota

Lähetä kuvat jpg- tai jpeg-muodossa, älä liitä kuvia Word- tai OpenOffice-tiedostoon.

Anna kuvien nimeksi "kuva 1", "kuva 2" jne. ja merkitse käsikirjoitukseen niiden paikat selvästi ("tähän kuva 1"). Merkkaa kuvan paikka ennen runoa, johon se liittyy, niin asetamme runon ja kuvan samalle aukeamalle. Älä kuitenkaan sijoita tekstiä kuviin! Huom! Jos paikkoja ei ole merkitty em. tapaan, jätämme kuvat pois. Lähetä aineisto runokirja@mediapinta.fi


HUOMAATHAN, että kuvien käyttö- ja julkaisuoikeuden täytyy olla runokirjan tekijällä. Netistä kopioidut kuvat eivät aina ole julkaisuvapaita. Mahdollisesta tekijänoikeusrikkomuksesta vastaa runokirjan kirjoittaja.